Wednesday, August 2, 2017

pantai melawi::day1

Bulan tiga hari tu time cuti sekolah , berpakat adik beradik and ipar aku g bermalam kat pantai...hehe. pantai melawi je, tak de la pantai krabi kan?? hahaha

 ni pemandangan dari chalet yang kitorang duduk tu...cantek sangat view!
bukan pintu terus pantai, betul betul mengadap pantai. kitorang amik tiga bilik. harga satu malam rm80, jadinya total dua hari satu malam rm240 tu aku yang belanje...sebab adik n kakak aku belanje makan minum. aku tak sempat nak prepare untuk makan makan sebab aku dari subang jaya terus ke pantai melawi ni. hehe....best jugak makan yang orang lain masak kan...huhu
ni chalet tu...bersih je. alhamdulillah owner pun baik. tapi takde ekon tau, cukup sejuk dah dengan angin semulajadi tu...hehe
tu contact number kalau sape sape teringin nak pegi sini ye. banyak lagi chalet lain kat sebelah sebelah ni. asalkanya aku booking online chalet lain tp bila abang ipar aku pegi site survey katanya chalet yang aku booking tu tak sesuai , tak berapa memuaskan hati sebab ada benteng tinggi dan pantainya ada batu batu. kalau nak mandi kena keluar naik kete pegi mandi kat tempat lain. so kitorang decide batalkan chalet yang aku dah booking tu kemudian abang ipar aku booking chalet ni...sangat berpuas hati tau! chalet bersih, sekitar chalet bersih dan yang penting pantainya bersih...gambar dalam bilik aku tak sempat nak snap , sampai je terus makan mihun yang adik aku bawak. lapar sgt! anak anak pun berlari lari, jenuh nak menjaga dorang huhuhu....
lepas makan tu layan anak main layang layang. maklumlah anak anak aku kan biasa berkurung kat rumah je, bila dorang bebas camni memang kering la tekak aku jerit kat dorang...hahaha
along dengan layang layangnya...hehe
kemain hepi dorang...
 kegembiraan anak anak yang tidak dapat dijualbeli...huhu
 en habi yang layan anak anak dan anak buah main layang layang


 ni anak buah aku, si irfan. kebas layang layang mokngoh ye? hehe
aku beli untuk aku tapi budak irfan yang amik...
 akhirnya...sangkut! hahaha
 bila layang layang dah sangkut tu dorang mandi pulak.
anak anak la yang paling hepi...eh eh, umi pun hepi jugak sb umi pun suka mandi pantai gak...hahaha. gambar mandi tak banyak sebab memasing sibuk nak main air ,

hahahahahahaahahahahahahahaha......................

lepas mandi manda tu kitorang bakar seafood ...dah lapar nih
#abaikan tong sampah yang penuh tu ye. tu sampah budak budak uitm yang sewa bangku tu untuk sambut besday geng dorang...bangku pun sewa tau...hehe. sebab owner sediakan bangku dan tempat cuci tangan sekali. so orang yang nak celebrate event balik hari pun boleh...tapi kitorang sewa chalet tu harga sekali semua. bagi yang yak sewa chalet, kena bayar sewa bangku.

irfan anak buah aku tu yang rajin..hahaha. rajin menyibuk. 
 ni adik ipar aku dok bakar locing (sate ikan)
 haaaa...tu la chalet yg kami sewa u..color purple tu.
adik ipar n anak buah aku tu. dorang la yg rajin membakar ni. aku kononnya penat sb datang dari jauh...hahaha

 ni semua untuk makan petang tu. lapar lepas mandi kan....
semua seafood ni kitorang beli kat pasar tok bali. murah dan segar!

 okeh...dah maghrib. solat dulu. jap ag sambung makan makan
malam tu kitorang bakar bakar lagi...angkut tempat pembakar tu ke depan chalet pulak. petang tadi angkut ke tepi pantai...hahahaha
 delicious!
 bakar tiram...sedap!
 ayam bbq






 dah kenyang main game duluuuu....
pastu pegi tepi pantai memalam buta tu, tangkap baby crab.


huh...rasa cam dah banyak panjang sgt ni. gambar banyak pulak utk entri ni...sori la ye kalo tak suka..hak3...
ok la cukup untuk day 1...tido dulu. next kita sambung cerita day 2

babai...

Thursday, July 20, 2017

cameron highland 2017

Alhamdulilah tahun ni berjaya jugak laksanakan program cuti cuti adik beradik aku kat cameron highland. tapi last minit adik aku batalkan sebab keretanya rosak. dah gerak separuh jalan, kesian kat anak buah aku. menangis melalak nak ikut kakak aku tapi dah tak muat kereta. hehe
lagi satu sebab budak icad tu masih menyusu badan, so susah la karang icad nangis memalam nak susu kan...hahaha.
kami pegi ni 5-7 mei menginap kat rumah peranginan mpsj je, jimat budget. haha
ini kalau tak silap gambar kitorang masa kat taman agro mardi tu
tu cucu cucu atok and nenek, lagi 2 org tak cukup korum ( icad n aisy)
makcik mana la tu yang come lote tu tudung color peach?
hahahahha ( sedikit poyo disitu) hahaha
ini budak nangis nak ball tu
adoiii
akhirnya kena beli jugak baru diam
duhai aisy
sayang kamu ketat ketat
ini kat big strawbery
angah-ipe-amat
ini kat Ladang Teh Boh
ini atas puncak bukit ladang teh tu. best tengok dorg tengah menabur baja guna eroplane.
gaya umi dukung dak aisy sama je dengan pic atas..hahaha
sampai senget pinggang mak kau nak, beratnya ya ampun...hahaha
naik bukit dengan ketinggian brpe ntah aku pun dah lupa tapi tinggi gila!! sambil dukung dak aisy tu. sabor je la. tak nak dengan papa nya...huhu
anak aku dan anak buah aku bertenggek atas batu kat puncak ladang teh...kesian kepenatan mendaki bukit...haussss katanya...hahahha
buah anggur atas kepala boleh tengok amik gambar je ye pegang pegang tak mo!
hahahaha
rinduuuu anak buah mokngoh ni....kita jumpa raya haji nanti ye
banyak cite nak nulis tapi....malassssss
k lah babai
(malas menaip) huhu